Χρήστος Καλογρίτσας: Ο «αεριτζής» που δεν πήρε τηλεοπτικό… αέρα

Δάνεια, φοροδιαφυγή, βοσκοτόπια, ένας παραλίγο καναλάρχης και μια αποτυχημένη προσπάθεια κυβερνητικής διαπλοκής. Η υπόθεση Καλογρίτσα σημάδεψε όσο καμία άλλη τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, αφήνοντας έκθετη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πόνταρε στη δημιουργία ενός δικού της μέσου και ηττήθηκε παταγωδώς.

Αν πριν από έξι μήνες ρωτούσες δέκα περαστικούς τι γνωρίζουν για την οικογένεια Καλογρίτσα, το πιο πιθανό είναι ότι θα έπαιρνες την απάντηση «τίποτα». Αυτά όμως πριν έξι μήνες, γιατί πλέον ο παραλίγο καναλάρχης Γιάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας και –κυρίως– ο πατέρας του Χρήστος, μπήκαν στο πάνθεον των πιο συζητημένων προσώπων της χώρας.

Τα ναυάγιο της απόπειρας απόκτησης τηλεοπτικής άδειας από την οικογένεια Καλογρίτσα ταρακούνησε συθέμελα την κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς έφερε στο φως πτυχές της δικής της απόπειρας να οικοδομήσει ένα νέο σύστημα διαπλοκής. Τα υπέρογκα δάνεια, που χορηγούνταν αφειδώς από την Τράπεζα Αττικής στον όμιλο Καλογρίτσα έπειτα από άνωθεν παροτρύνσεις• η υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής του πατρός• οι στενές σχέσεις και οι κουμπαριές  της οικογένειας με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη• η προσπάθεια να δοθούν στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες εργολαβίες του δημοσίου και κυρίως η επιδίωξη να εμφανιστεί ο Καλογρίτσας ως ο νέος «καναλάρχης της Αριστεράς», εξέθεσαν ανεπανόρθωτα το Μέγαρο Μαξίμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πόνταρε στον Καλογρίτσα και έχασε. Η οικογένεια Καλογρίτσα δεν μπήκε τυχαία στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά βάσει σχεδίου που εκπονήθηκε κυρίως σε πολιτικά γραφεία. Ο Γιάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας πράγματι πρόσφερε 52,6 εκ. ευρώ στη δημοπρασία, αλλά  το όνειρο έμελλε να διαρκέσει για λίγο. Ο γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, του επιχειρηματία από τον χώρο των κατασκευών και γνωστού στον χώρο της Αριστεράς από το πέρασμα του από το ΚΚΕ και τον ενιαίο Συνασπισμό, ερχόταν για να υλοποιήσει  το «όραμα» της κυβέρνησης Τσίπρα για τη δημιουργία  ενός φιλικού –κατά άλλους κομματικού– τηλεοπτικού σταθμού. Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που η οικογένεια Καλογρίτσα καταπιανόταν με τα ΜΜΕ, ούτε η πρώτη φορά που ξεκινούσε δουλειές που δεν θα κατέληγαν πουθενά, όπως τόνιζαν εξαρχής όσοι θυμούνταν τις παλιές ιστορίες…

Ό «εργολάβος της αριστεράς»
Η οικογένεια Καλογρίτσα είχε στην πιάτσα τον τίτλο της «αριστερής». Το δεύτερο όνομα, Βλαδίμηρος, ο Χρήστος Καλογρίτσας το έδωσε στον γιο του, όπως πολλοί κομμουνιστές εκείνης της εποχής, προς τιμήν του Λένιν. Ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν φίλος και συντοπίτης του Χαρίλαου Φλωράκη από την Καρδίτσα. Στον πολιτικό μηχανικό και εργολάβο ανατίθεται το 1986 το εγχείρημα της δημιουργίας μιας απογευματινής εφημερίδας που εκδιδόταν μέχρι τον Σεπτέμβριο 1990 και χρησιμοποιήθηκε από το ΚΚΕ ως «γέφυρα» για να συγκροτηθεί ο ενιαίος Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου. Κάπως έτσι γεννήθηκε Η Πρώτη. Κύρια αποστολή της ήταν να χτυπηθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, που εκείνη την εποχή κατέρρεε από το σκάνδαλο Κοσκωτά. Οργανωτικός και ιδεολογικός εγκέφαλος της Πρώτης θεωρούνταν ο Μίμης Ανδρουλάκης, τότε μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ, στενός συνεργάτης και λογογράφος του Χαρίλαου Φλωράκη.

Πολλά έχουν ακουστεί για τη χρηματοδότηση  της Πρώτης.  Στο παράρτημα του αυτοβιογραφικού του βιβλίου Μαρτυρίες και Στοχασμοί (εκδόσεις Προσκήνιο, 1993), ο Γρηγόρης Φαράκος παραθέτει απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα μιας συνομιλίας του Νίκου Καλούδη (στενού συνεργάτη επί σειρά ετών του Χαρίλαου Φλωράκη, μέλους του ΠΓ του ΚΚΕ και υπεύθυνου για το «ταμείο» του Περισσού) με τον επιχειρηματία Μ.Κ. (αγνώστων λοιπών στοιχείων) και τον Χρήστο Καλογρίτσα, έμπιστο της κομματικής ηγεσίας και ενδιάμεσο για τη συγκεκριμένη συνάντηση, όπου λέγονται πολλά για πολλούς. Τα αποσπάσματα που παραθέτει ο Φαράκος προέρχονται από το αρχείο του Καλούδη και κάνουν λόγο για κομματικές και πολιτικές ατζέντες στον χώρο της Αριστεράς την εποχή της πρώτης φάσης του (πολυκομματικού) Συνασπισμού, διανθισμένες με business flavour και πακτωλό τραπεζικών δανείων…

Κύριος αιμοδότης του εγχειρήματος Καλογρίτσα ήταν το ΚΚΕ και κυρίως τα μέλη του, τα οποία αποκτούσαν τότε και δεύτερη εφημερίδα πλάι στον Ριζοσπάστη. Ήταν βέβαια και η εποχή που ακόμη υπήρχε η Σοβιετική Ένωση και πριμοδοτούσε τα ανά τον κόσμο αριστερά επιχειρηματικά εγχειρήματα. Όχι φυσικά χωρίς αντάλλαγμα. H Πρώτη στήριζε εμφανώς σε θέματα διεθνούς πολιτικής την Σοβιετική Ένωση. Έχει μείνει παροιμιώδης η προσπάθεια να υποβαθμιστούν σε «τοπικού χαρακτήρα» οι επιπτώσεις από το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ.

Την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ-Συνασπισμού (ενιαίου τότε) δίνεται, με το νόμο 1866/89, η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών σε επιχειρηματίες που είχαν σχέση με τον χώρο του τύπου. Ο Χ. Καλογρίτσας συμμετέχει στον ΑΝΤ1 TV, μαζί με τον μακαρίτη Άρη Βουδούρη, εκδότη του Ελεύθερου Τύπου. Ακολουθεί το κλείσιμο της Πρώτης και λίγους μήνες μετά η διάλυση του ενιαίου Συνασπισμού, με μεγάλο τμήμα στελεχών του ΚΚΕ, τους «ανανεωτές», να παραμένουν στον Συνασπισμό και να αποχωρούν από το ΚΚΕ. Ο Καλογρίτσας αποχωρεί και από τον ΑΝΤ1, ενώ πολιτικά συντάσσεται με την πτέρυγα των αποχωρούντων. Εκδοτικά ασχολείται για λίγο με το περιοδικό Επτάμισι, με τον Στέργιο Πιτσιόρλα, τον σημερινό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, να κινδυνεύει να μπει φυλακή από το τότε «συνεταιριλίκι».

Δεκαετίες αργότερα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλώρη  προς την εξουσία, η οικογένεια Καλογρίτσα στήριξε το κόμμα και τον Αλέξη Τσίπρα. Διατηρούσε και διατηρεί άριστες σχέσεις με την οικογένεια του πρωθυπουργού. Άλλωστε, όπως θα δούμε παρακάτω, θα δοκιμάσουν και να συνεργαστούν επιχειρηματικά.

Η εποχή του χρηματιστηρίου
Παράλληλα, ο Καλογρίτσας επιδίωξε να μπει στο χώρο των κατασκευών, τη χρυσή περίοδο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες επί Σημίτη. Τον Ιούλιο του 2000 η εταιρία Χ.Ι. Καλογρίτσας Α.Ε., στην οποία ανήκει και η κατασκευαστική Τοξότης, με σύμβουλο έκδοσης την Σίγμα Χρηματιστηριακή και κύριο ανάδοχο έκδοσης την Τράπεζα Πειραιώς (με άλλες 29 μεγάλες και μικρές τράπεζες αλλά και χρηματιστηριακές εταιρίες ως αναδόχους), επιχειρεί να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο. Μάλιστα ο Χ. Καλογρίτσας όρισε ως τιμή εισόδου της μετοχής τις 9.000 δραχμές, με στόχο να αντλήσει 18 δισ. δραχμές και έδωσε και συνέντευξη τύπου για το εγχείρημα. Βασικό στοιχείο που πρόβαλε για την οικονομική ευρωστία της επιχείρησής του ήταν η συμμετοχή της στο μεγάλο έργο της κατασκευής  του Εφετείου της Αθήνας. Όμως την πόρτα της Σοφοκλέους δεν την πέρασε ποτέ, καθώς τελευταία στιγμή αναβλήθηκε η δημόσια εγγραφή «ώσπου να επιβεβαιωθούν στοιχεία του ενημερωτικού  δελτίου της επιχείρησης», όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Δυο χρόνια αργότερα, ο Καλογρίτσας μαζί με άλλες έξι μικρές κατασκευαστικές (ανάμεσά τους και η Μέδουσα ΑΤΕ, που ήταν η μετονομασία της ΑΤΕ Τσίπρας, που ανήκε στην οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα) επιδιώκει να μπει εκ νέου στο χρηματιστήριο, αυτή τη φορά σε σύμπραξη  με την εταιρία Τεχνοδομή του Μάριου Τραυλού, ο οποίος επί Ανδρέα Παπανδρέου υπήρξε ο «εθνικός κατασκευαστής» της εποχής. Η συμφωνία, βάσει της οποίας η τεχνική εταιρεία Χ.Ι. Καλογρίτσας και άλλες έξι μικρότερες επιχειρήσεις θα απορροφούνταν  από την Τεχνοδομή, προκειμένου η τελευταία να εισαχθεί στη νέα ανώτατη τάξη των εργοληπτικών πτυχίων με βάση τον σχετικό νόμο του ΥΠΕΧΩΔΕ, κατέληξε σε ναυάγιο, με τη συγχώνευση να πραγματοποιείται μόνο ως προς την απορρόφηση της Μέδουσα ΑΤΕ από την Τεχνοδομή-Αφοι Τραυλοί. Έτσι και η δεύτερη απόπειρα έπεσε στο κενό. Από εκείνο το σημείο τα χνάρια του κατασκευαστή Καλογρίτσα χάνονται από τον χώρο. Σε αυτή την περίοδο, όμως, τοποθετείται η δράση της εταιρίας Ομάδα Κατασκευών Α.Ε., για την οποία στο τέλος Αυγούστου του 2016 υπήρξαν δημοσιεύματα για έλεγχο του ΣΔΟΕ που εντόπισε εικονικές συναλλαγές και εικονικά τιμολόγια σε έργα της περιόδου 2003-2006.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ / ICONPRESS / EUROKINISSI

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ / ICONPRESS / EUROKINISSI

Μπίζνες με την ανερχόμενη αριστερά
Η οικογένεια Καλογρίτσα έρχεται ξανά στο προσκήνιο το 2011. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθε σε επαφή με την Κουμουνδούρου όταν άρχισε να διαφαίνεται η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση μιας νέας εκδοχής της Πρώτης. Ο Βασίλης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας που έχει σπουδάσει σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου και στο Λος Άντζελες και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον αδερφό του Αλέξη Τσίπρα, διαδίδει στον κύκλο του ότι σύντομα θα ανοίξει εφημερίδα. Διατηρεί ήδη την εκδοτική εταιρία Ηλέκτρα (από το όνομα της αδερφής του), ενώ υπήρξε και μέτοχος στην εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO, ιδιοκτησίας Τ. Θεοδωρικάκου, παλαιού γραμματέα της ΚΝΕ και σήμερα συμβούλου στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συμμετοχή του στην GPO επιτυγχάνεται μέσω της εταιρίας Pileus Holding (Πηλέας Συμμετοχών Α.Ε.), η οποία ασχολείται με τις αγοραπωλησίες ακινήτων αλλά και με τη συμμετοχή σε εταιρίες πληροφορικής, δημοσκοπήσεων και διαφημίσεων.

Με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η οικογένεια μπαίνει και πάλι στο προσκήνιο, μέσω των εταιρειών ΜΙΚΗ ΑΕ, Πηλέας Συμμετοχών και της τεχνικής εταιρείας Τοξότης. Εταιρίες συμφερόντων  Καλογρίτσα προχωρούν αρχικά σε κοινοπραξίες με την εταιρία Άκτωρ του Μπόμπολα και στη συνέχεια σε συνεργασία με τους Γάλλους της Suez, η οποία διατηρεί ένα μικρό μερίδιο μετοχών στην ΕΥΑΘ. Ενδιαφέρον δείχνει και για έργα διαχείρισης απορριμμάτων, έχοντας μάλιστα κάνει και σχετική τροποποίηση στο καταστατικό της Τοξότης Α.Ε.

Κουμπάρος του Καλογρίτσα είναι ο Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος μοιράζει την τράπουλα των αυτοκινητόδρομων.  Έτσι η κοινοπραξία Τοξότης- Ομάδα Κατασκευών Α.Ε., συμφερόντων Καλογρίτσα, έχοντας προσφέρει εκπτώσεις από 53% έως 57,4%, αναδείχτηκε προσωρινός  ανάδοχος τριών εργολαβιών που αφορούν τον άξονα Πύργου-Κυλλήνης, μήκους 28 χλμ. Η τέταρτη εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος που αφορά το τμήμα Κυλλήνη-Βάρδα μήκους 9 χλμ και κόστους 70 εκ. ευρώ, επρόκειτο να δημοπρατηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου αλλά –πιθανώς και εξαιτίας των εξελίξεων με τις τηλεοπτικές άδειες– τελικά η δημοπράτηση αναβλήθηκε.

Ωστόσο τα οδικά έργα φαντάζουν παρανυχίδες μπροστά στα μεγάλα κόλπα. Όταν άνοιξε  το παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών, ο Γιάννης Καλογρίτσας το είδε ως μεγάλη ευκαιρία. Αν και στο περιβάλλον του εμφανιζόταν μέχρι και την τελευταία στιγμή να αμφιταλαντεύεται, τελικά μπήκε στο παιχνίδι με την παρότρυνση συνεργατών του πρωθυπουργού.

Βέβαια, όπως σημειώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν την οικονομική του επιφάνεια, ο Καλογρίτσας ουδέποτε διέθετε την ανάλογη ρευστότητα. Είναι ενδεικτικό ότι προκειμένου να μπει στον διαγωνισμό είχε βάλει ως εγγύηση βοσκοτόπια στην Ιθάκη, τα οποία αποτίμησε σε 100 εκ. ευρώ και παρότι είναι πολύ μικρότερης αξίας, η αρμόδια επιτροπή για τον διαγωνισμό τα έκανε αποδεκτά.

Η έλευση Καλογρίτσα προκάλεσε τις αντιδράσεις  του παλιού  τηλεοπτικού κατεστημένου που χρέωσε τον επίδοξο καναλάρχη στον Ν. Παππά. Ο ίδιος πάντως είχε αρχίσει να δημιουργεί τον μηχανισμό για να λειτουργήσει κανάλι. Ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, βρέθηκε  από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του. Μαζί του βρίσκεται επίσης και ο Παναγιώτης Παναγιώτου, με διαδρομή που ξεκινά από το περιοδικό Σχολιαστής, συνεχίζει στον Flash του Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά και στην ΕΡΤ της οποίας υπήρξε πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος επί κυβερνήσεων Σημίτη. Ο Αρβανίτης πάντως την κρίσιμη στιγμή… απέδρασε διακριτικά. Όπως άλλωστε έπραξαν και ο ένας μετά τον άλλο διάφορα κυβερνητικά  στελέχη, όταν άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια οι ιστορίες με τα θαλασσοδάνεια της Τράπεζας Αττικής στον όμιλο Καλογρίτσα. Ο Καμμένος, κουμπάρος του Καλογρίτσα, έφτασε στο σημείο να δηλώσει  ότι ο Καλογρίτσας «πρέπει να μείνει εκτός διαγωνισμού».

«Αν είναι παράνομος, ας αποκλειστεί» δήλωσε και ο Χ. Σπίρτζης, όταν έσκασε η υπόθεση των δανείων της Τράπεζας Αττικής. Ο Σπίρτζης διετέλεσε πρόεδρος του Tεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που είναι βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής. Όπως αναφέρουν κύκλοι του επιχειρηματικού αλλά και του τραπεζικού κατεστημένου, ο Σπίρτζης διατηρεί ακόμα και σήμερα τέτοια επιρροή στην τράπεζα που να μπορεί να «κρίνει την τύχη ενός δανείου». Η εταιρία του πατρός Καλογρίτσα, Χρήστου, έχει λάβει από την Τράπεζα Αττικής δάνεια ύψους 127,6 εκ. ευρώ. Από αυτά, τα 72,6 εκ. ευρώ τους τελευταίους 20 μήνες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μάλιστα τα 15 εκατ. ευρώ λίγες μέρες πριν τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.

Ωστόσο η υπόθεση με το πρώτο «θαλασσοδάνειο» επί κυβέρνησης Τσίπρα, θα περνούσε μάλλον στα ψιλά, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση του Γ. Στουρνάρα. Το πόρισμα του ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος για τη χορήγηση δανείων της Τράπεζας Αττικής σε επιχειρήσεις του ομίλου Καλογρίτσα βγήκε στη δημοσιότητα λίγες μέρες πριν αρχίσουν οι καταβολές των πρώτων δόσεων  για τις άδειες από τους καναλάρχες, εν μέσω σφοδρών ανταγωνισμών και αλληλοκαρφωμάτων. Στο πόρισμα, ειδικά για τα δάνεια των 22,6 εκατ. και 15 εκ. που πήρε ο κατασκευαστής εντός του 2016, η ΤτΕ φέρεται να εντοπίζει παράνομες και παράτυπες πρακτικές από την πλευρά των υπευθύνων της Τράπεζας Αττικής, αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις από την πλευρά  του επιχειρηματία, σχετικά με το τελευταίο δάνειο των 15 εκ. ευρώ.

Μάλιστα στο πόρισμα επισημαίνεται ότι οι εξασφαλίσεις των δανείων είναι ανεπαρκείς έως χαριστικές και βασίζονται κυρίως στις εγγυήσεις από την ανάληψη δημόσιων έργων. Ο Καλογρίτσας φαίνεται ότι μπήκε από νωρίς στο κόλπο  και με τη συνδρομή  του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη η εταιρία Τοξότης Α.Ε. διεκδίκησε διαγωνισμό της ΔΕΗ ύψους 70 εκ. ευρώ και παρότι η προσφορά της απορρίφθηκε  από την επιτροπή αξιολόγησης, έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς η ΔΕΗ έδωσε αρκετές παρατάσεις στον διαγωνισμό, προφανώς  μέχρι η εταιρεία να εξασφαλίσει τα απαραίτητα εχέγγυα.

Κατά πολλούς το deal χάλασε ο ίδιος ο Στουρνάρας, επιλέγοντας το σωστό timing για να βγάλει το πόρισμα. Η κίνησή του δεν έμεινε αναπάντητη. Εντός του Σεπτεμβρίου έγινε έφοδος  στο σπίτι και στο γραφείο της συζύγου του από τους εισαγγελείς διαφθοράς. Την έφοδο γνώριζαν από πριν τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, από τους πιο στενούς συνεργάτες του Α. Τσίπρα, όσο και ο γενικός γραμματέας καταπολέμησης της διαφθοράς  Γ. Βασιλειάδης, άνθρωπος  της επιρροής Παππά. Τo μήνυμα της κυβέρνησης στον αρχιτραπεζίτη είχε μόλις σταλεί.

Το «εγχείρημα Καλογρίτσας» κλονίστηκε εκ νέου, όταν αποκαλύφθηκε υπόθεση φοροδιαφυγής του πατέρα. Ο Χρήστος Καλογρίτσας εμφάνιζε από το 2001 έως το 2013 ετήσια εισοδήματα που δεν υπερέβαιναν  τα 10.000 ευρώ, λαμβάνοντας  μάλιστα επιστροφή από την εφορία! Μετά από έρευνα του Kέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), κατόπιν αιτήματος του αρμόδιου Εισαγγελέα, εντοπίστηκαν αδήλωτα εισοδήματα τουλάχιστον 36 εκ. ευρώ  κατά τη συγκεκριμένη περίοδο και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν καταλογιστεί υπέρογκα πρόστιμα στον επιχειρηματία. Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της φοροδιαφυγής, ο επικεφαλής του ΚΕΦΟΜΕΠ απομακρύνεται από τη θέση του, με εντολή του υπουργείου Οικονομικών…

Κάπως έτσι έπεσαν οι τίτλοι τέλους. Το «αριστερό» κανάλι Καλογρίτσα δεν βγήκε ποτέ στον αέρα, η κυβέρνηση Τσίπρα θα μείνει χωρίς τον δικό της καναλάρχη και οι σκιές γύρω από τον όμιλο Καλογρίτσα θα πάρει καιρό για να σβηστούν.

About Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος (16 Articles)
Ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος είναι δημοσιογράφος και Εκδότης - Διευθυντής του περιοδικού REPORT. Από το 2011 είναι, επίσης, Υπεύθυνος Έκδοσης του περιοδικού UNFOLLOW. Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά, όπως Το Βήμα και το περιοδικό Περιοδικό. Έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του περιοδικού BHMAgazino και διευθυντής της εφημερίδας FAQ. Δημοσιογραφεί από το 1990.